Voorjaarsconcerten: Wiener Mélange

Wenen: stad van weelderige barokpaleizen, van zoete lekkernijen in chique koffiehuizen, en natuurlijk van klassieke muziek. De stad heeft door de eeuwen heen altijd componisten aangetrokken. Philharmonie Nijmegen brengt een Weens voorjaarsconcert met klassieke en romantische werken naast moderne composities. Verschillende smaken die elkaar versterken, zoals zoete cacao en pittige koffie in de Wiener Mélange.
Meer informatie is te vinden op onze agendapagina.

Programma
Mozart vierde in Wenen muzikale triomfen. In zijn opera Die Zauberflöte (1791) doorstaan de hoofdpersonen allerlei beproevingen. Philharmonie Nijmegen speelt de bekende ouverture.
De Weense componist Franz Schubert liet ondanks zijn korte leven een uitgebreid oeuvre na. Zijn 8e ‘Onvoltooide’ symfonie (1822), waarvan het eerste deel klinkt, wordt wel de eerste romantische symfonie genoemd.
Anton Bruckners symfonieën kenden in Wenen aanvankelijk geen succes. Hij herzag zijn stukken verschillende keren. Pas aan het eind van zijn leven kreeg hij erkenning en de vierde symfonie (de ‘Romantische’, 1874) is nu een van zijn populairste. Het eerste deel ervan staat op het programma.
Thomas Doss (1966) heeft in Wenen gestudeerd en gedirigeerd. In zijn muziek spelen kleur, timbre en tijd een grote rol. Einstein (2017) verklankt de zoektocht naar de relativiteitstheorie: van de eenzaamheid van Einsteins studeerkamer tot aan het wereldsucces van de Nobelprijs. Majestic Waters (2018) is een ode aan de stof die onmisbaar is voor het leven: water in al zijn verschijningsvormen.

Concertgegevens

Datum:19 maart 2023
Aanvang concert:15.00 uur
Zaal open:14.30 uur
Locatie:MFC Maldensteijn, Kerkplein 8, Malden
Entreeprijzen:
VoorververkoopVolwassenen€ 12,50
Jongeren/studenten€ 7,50
Kinderen€ 7,50
ConcertkassaVolwassenen€ 12,50
Jongeren/studenten€ 7,50
Kinderen€ 7,50
Delen is lief
Winkelwagen
Scroll naar boven