Musicalconcert

Home » Projecten » Musicalconcert

Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) vierde in 2016 feest. Het symfonische blaasorkest uit Nijmegen bestond tien jaar en had het hele jaar een ludiek programma samengesteld om dit te vieren. En feest vieren doe je niet alleen, dat doe je met vrienden! Op 12 maart 2016 trakteerde NMWO haar publiek op een verrassend musicalprogramma samen met de vrienden van popkoor Switch.

De reis voerde door de geschiedenis van de musicals van de afgelopen eeuw, afwisselende orkestwerken met solisten en koor. Langs bekende melodieën van internationale musicals, zoals Porgy & Bess (George Gershwin), Jesus Christ Superstar (Andrew Lloyd Webber), The Wizard of Oz (Harold Arlen). Maar ook een ludieke versie van meest geliefde musical Sound of Music (Richard Rodgers) en de hoogtepunten uit het Vietnamese drama van Miss Saigon (Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil)  ontbraken niet. Feest met NMWO!

Popkoor Switch
Switch is een wervelend pop- en showkoor uit Nijmegen dat bestaat uit 50 enthousiaste zangers en dansers. Optredens van Switch staan bekend om de spetterende, enthousiaste of muzikaal ingetogen gezongen nummers, voorzien van choreografie
en showelementen. Door alle Switchers wordt keihard gewerkt om van ieder optreden een spetterend succes te maken. Dit gebeurt onder de bezielende en vakbekwame leiding van Petra Limon, onze dirigente, die niet alleen muziek instudeert maar ook zangtechniek en expressie aanleert!

Switch heeft de afgelopen 25 jaar  diverse shows gegeven in binnen- en buitenland op. In het najaar van 2010 was Switch te zien in het tv-programma Korenslag en in 2013 is Switch uitgeroepen tot beste Nederlandse koor op het Vocal Light TOP festival en afgelopen jaar vierde het koor zijn 25-jarig jubileum met een daverende show. 
Popkoor Switch stond onder leiding van Petra Limon. In 2004 studeerde ze af aan het ArtEZ Conservatorium als docent Muziek met onder meer een specialisatie in koordirectie. Na enkele jaren ervaring als hoge sopraan en repetitor stond Petra sinds 2009 zelf aan het roer van Switch.

Winkelwagen
Scroll naar boven