In Memoriam: Pieter de Vries Robbé

Maandag 6 februari hebben we afscheid genomen van onze gewaardeerde voorzitter en fagottist Pieter de Vries Robbé. Begin januari ontving hij het slechte nieuws dat er ‘iets’ niet goed was en we, net als hij en zijn familie, bezorgd waren en wat dit zou betekenen. Al snel bleek dat de situatie niet te keren was en ondanks dat er nog een sprankje hoop was, is hij vrijdag 27 januari overleden.

Pieter werd lid van NovioMagum Wind Orchestra in 2016 als fagottist en was al vrij snel betrokken bij de organisatie van het orkest. Sinds 2018 werd hij voorzitter van het NMWO en heeft met zijn zachtaardige persoonlijkheid de positie van het orkest in Nijmegen weten te versterken. Ook heeft Pieter mee gezorgd voor een nieuwe naam en huisstijl van het orkest (naar Philharmonie Nijmegen).

Hij was bekend met symfonische muziek en ensembles en maakte zich snel bekend met de charmes van het blaasorkest. Zijn netwerk, zowel muzikaal als daarbuiten, inspireerde hem ook ensembles bij elkaar te brengen en zijn huis en tuin open te stellen voor de muzikale zondagmiddag.

We zijn dankbaar dat een aantal leden hem nog persoonlijk hebben gesproken en dat we bij de herdenking een actieve rol hebben kunnen spelen. We zullen hem missen, als muzikant, maar vooral als persoon.

We wensen zijn familie en naasten veel sterkte met dit plotselinge verlies.

Delen is lief
Winkelwagen
Scroll naar boven