Agenda

Datum Activiteit Locatie Entrée Tijd
23 Juni 2024ZomerconcertHortus | Nijmegen€ 15,0011.00 uur
19 Oktober 2024Carmina Burana i.s.m. Toonkunstkoor NijmegenJan Massinkhal | Nijmegen€ 25,0020.00 uur
16 November 2024Concert i.s.m. Koninklijke Harmonie OosterbeekN.t.b.-20.00 uur
1 December 2024Najaarsconcert | SheherazadeTheaterkerk | BemmelN.t.b.15.00 uur

Fiesta Latina – een Zuid-Amerikaans zomerconcert
Philharmonie Nijmegen verandert deze zomer in ‘Una Banda Sinfónica’ en speelt op 23 juni heerlijke Spaanse en Latijns-Amerikaanse dansmuziek in de Hortus. Het belooft een zwoel zomerconcert te worden met aanstekelijke ritmes en tropische klanken. Verwacht klassieke flamenco, uitbundige mariachi-muziek en de relaxte vibes van de Buena Vista Social Club. In de tropische tuin van de Hortus reizen we van Spanje via Cuba naar Mexico en Venezuela, en weer terug.

Het wordt een feestje, voor jong en oud: de muziek klinkt als cadeautjes in een Mexicaanse piñata of als ingrediënten in een tropische cocktail. Probeer dan maar eens stil te blijven zitten… Met deze muziek schijnt hoe dan ook de zon!

Programma
Klassieke, temperamentvolle Spaanse balletmuziek (El sombrero de tres picos, 1919) van Manuel De Falla en de bekende, lyrische Habanera (1885) van Emmanuel Chabrier klinken naast een trotse moderne paso doble: Yakka (2007) van José Rafael Vilaplana. Ook de rumba staat op het programma, in de vorm van George Gershwins Cuban Overture (1932), waarin hij zijn vakantieherinneringen op muziek zette. In de aanstekelijke, zomerse Danzas Cubanas (2010) van Robert Sheldon zetten percussie en trompet de toon. Er is wervelend snelle volksmuziek te horen uit Venezuela (Joropo (1971) van Moisés Moleiro) en Mexico (Danzón no. 4 (1996) van Arturo Márquez) maar ook de ontspannen Chan Chan (1997) van Buena Vista Social Club. En als uitsmijter de ultieme Zuid-Amerikaanse meezinger: El Cumbanchero!

Het volledige programma is terug te vinden op onze repertoirepagina.

Zie voor meer culturele activiteiten in Nijmegen: www.ugenda.nl of www.nijmegenmuziekstad.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven